Adományokat adtak át a gyermekotthonban

A törődés fontos! E gondolat jegyében adtak át adományokat december 20-án délelőtt a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban.

Pákozdon ünnepeltek a gyermekotthon lakói

Szeretettel látták vendégül a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthon harminc lakóját. A pákozdi Angyalka mindenkinek névre szóló ajándékot adott.

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

Szépségnap a nőnapon, a baptista szociális intézményben

Szépségnappal leptük meg nőnap alkalmából a hajléktalanszállóinkon, illetve a családok átmeneti otthonaiban lakó hölgyeket.

Csillagmajor: új intézményt adtunk át

2022. november 23-án átadtuk a Csillagmajor Családok Átmeneti Otthonát. A Baptista Szeretetszolgálatnak ez az első intézménye abban a megyében, a Csillagmajor nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthont, és nyújt segítséget.

A Szent István Mézlovagrend adománya

A Befogadlak Baptista Gyermekotthonba 2022. április 12-án ellátogatott a Szent István Mézlovagrend.

Kiváló munkát végzett kollégáinkat díjaztuk

Idén a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjába vártuk mindazokat, akik kiváló munkájukért kiérdemelték a segélyszervezet valamelyik oktatási, vagy szociális díját az elmúlt két esztendőben.

Sportolók ajándékai az otthon lakóinak

Ismert sportolók fogtak össze azért, hogy örömet szerezzenek az intézményi ellátásban élő székesfehérvári gyerekeknek.

Ajándékok a honvédelmi minisztériumtól

A székesfehérvári „Befogadlak” Baptista Gyermekotthonba ma Kocsi László ezredes, a Honvédelmi Minisztérium egyik főosztályának vezetője ajándékokkal érkezett és tolmácsolta Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter üdvözletét.

Mikulás járt a Tüzér utcában

Mikulásváró délutánt szerveztek a fehérvári „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak. A kézműves foglalkozások mellett arcfestés, sok finom sütemény és innivaló várta a gyerekeket, akikhez csomagokkal a zsákjában megérkezett a Mikulás is 6-án.

A harmadik védőoltás is megérkezett!

Aki igényelte, a harmadik koronavírus elleni védőoltást is megkaphatta a baptista intézményekben.

Tanácskoztak az intézményvezetők

Az ORSZIK intézményvezetői találkoztak és vitatták meg az aktuális ügyeket június 22-én a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjában.

Megkapták az első oltást az ellátottak

Január utolsó napjaiban érkeztek a Baptista Integrációs Központ intézményeibe az oltócsoportok és beadták a koronavírus elleni védőoltást.

Vörös kód a BIK „Túlélőpontjain”

A hideg idő beálltával a Baptista Integrációs Központ is felkészült az érkezők elhelyezésére, hiszen a fővárosi hajléktalanellátók együttműködésében a szállók, mint „Túlélőpontok” szerepeltek.

A Napraforgók Háza biztonságáért

Ózongenerátoros fertőtlenítő berendezést kapott a Napraforgók Háza fogyatékosok napközi otthona.

A Szociális Munka Napja

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját, elismerjük és megköszönjük azok odaadó és áldozatos munkáját, akik az egyik legnehezebb hivatás szakemberei az elmúlt évtizedek legnehezebb időszakában.

Közösségi irodát nyitott Zuglóban a BIK

Közösségi irodát nyitott november 4-én a Baptista Integrációs Központ egy zuglói bérházban. A „Bérház-projekt” célja a közösség erejének növelése, amely a szociális problémák megoldásának is az egyik hatékony eszköze lehet.

Szociális intézmények védekezését segíti a humanitárius tanács

Összesen több mint 32 millió forintnyi eszközzel segíti a segélyszervezetek, köztük a Baptista Szeretetszolgálat szociális intézményeinek koronavírus-járvány elleni védekezését a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács.

Készülnek a szájmaszkok a baptista intézményekben

A baptista intézmények mindent megtesznek a rászorultak biztonságos ellátása érdekében. Ennek egyik fontos eszköze, hogy sok helyen készítik a szájmaszkokat, és ha tudnak, más módon is segítenek.

Megérkeztek a cipősdoboz ajándékok!

A meglepetések Debrecenbe is eljutottak! A Szivárvány Családok Átmeneti Otthonába is megérkezett a Doboztündér a Baptista Szeretetszolgálat 16. Cipősdoboz Akciója jóvoltából.

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Az IBM önkéntesei a rászorultak érdekében

Budapest – Az IBM önkéntesei dolgoztak minap a Baptista Integrációs Központ Kiléptető Szállóján.

A Bosch munkatársai szépítették az intézményt

Budapest – A Bosch cég munkatársainak önzetlen felajánlása nyomán szépülhetett a rövidesen elkészülő Családok Átmeneti Otthona a főváros 15. kerületében.

Ünnepélyesen átadták a Nyírségi Család és KarrierPONT-ot

Az ORSZIK együttműködésével, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Nyírgyulaji Polgármesteri Hivatal konzorciumában valósul meg az EFOP-1.2.9-17-2017-00101 Nyírségi Nő-Köz-Pont létrehozása és működtetése című projekt 2018. június 1-től Mátészalkán, a Cserepeshegy utca 12-es szám alatt.

Alkotó nyár

Lassan eltelik a nyári szünet, de elmondhatjuk, hogy a Katica családok átmeneti otthonában élő gyermekek számára nem telt haszontalanul, hiszen a hőségben pancsolós bulit rendeztünk, az elkészült játszótéren, udvaron sportfeladatokkal töltöttünk el napokat, a hajdúböszörményi önkormányzat által biztosított diákmunkások illetve önkéntesek tartanak minden nap kézműves foglalkozásokat, közös vetélkedőket, melyet a gyermekek nagy szeretettel és örömmel fogadnak.

Családi Nap a Katica Családok Átmeneti Otthonában

Hajdúböszörmény – Március 6-án oly sok várakozás után megnyílt a Katica Családok Átmeneti Otthona, az Újvárosi u. 66. szám alatt található, teljes mértékben felújított, gyönyörű, új ingatlan.

Karácsony a Katicában

A Katica Családok Átmeneti Otthonában a lakók és a dolgozók közösen meghitt, örömteli karácsonyi ünnepséget tartottak 2017 decemberének végén.

Örömteli pillanatok a Katicában

Az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ (ORSZIK) Katica Családok Átmeneti Otthonában élő családok is igyekeznek követni a Magyarországon megjelent hagyományokat.

Közös ételosztás Szenczy Sándorral

Immár hagyomány, hogy közösen osztanak ételt a rászorultaknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Ismét két egymást követő nap is jutott, illetve jut étel a szegényeknek.

Karácsonyi hangulat a menekültek között

Budapest – Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték hagyományos ünnepi vacsorájukat a Baptista Integrációs Központ Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonainak dolgozói és lakói.

Közösen osztott ételt a két segélyszervezet

Budapest – Már hagyomány, hogy a karácsonyi, illetve az adventi időszakot megelőzően ételt osztanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a Batthyány téren. Két egymást követő nap is jutott, jut étel a szegényeknek.

Projektzáró: diákok és hajléktalanok együttműködése egy pályázat kapcsán

Budapest – A Baptista Integrációs Központ a hajléktalanok szükségleteinek biztosítása, integrációjuk segítése mellett nagy figyelmet fordít az önkéntesekkel való hatékony együttműködésre, az ellátottak kikapcsolódási lehetőségeinek biztosítására. E szempontok jegyében szerveződtek az intézményben 2016. március 1. és november 30. között az Új Európa Alapítvány által kiírt KÖSZ! (Közösségi Önkéntes Szolgálat) „Használd a szakmád!” elnevezésű pályázat eseményei, melyeket a Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium diákjaival valósítottak meg a BIK munkatársai.

Szépség a szegénységben: egy ajándék nap rászorult lányoknak és asszonyoknak

Budapest – A Baptista Integrációs Központ (BIK) munkatársai először szervezték meg a „BIK Beauthy Day”-re elkeresztelt Szépségnapot a Lőportár utcai telephelyen. A rendhagyó rendezvénnyel az intézményeikben lakók kedvében kívántak járni.

Tábor önkénteseknek: még lehet jelentkezni!

Tahi – Önkéntesek képzésére lehet jelentkezni, a program szeptember 9-től 13-ig tart. A tábor mindenki számára nyitott, a részvétel ingyenes.

Top