Közösségi irodát nyitott Zuglóban a BIK

Közösségi irodát nyitott november 4-én a Baptista Integrációs Központ egy zuglói bérházban. A „Bérház-projekt” célja a közösség erejének növelése, amely a szociális problémák megoldásának is az egyik hatékony eszköze lehet. 

A zuglói önkormányzat biztosította az irodához a helyiséget a Várna utcai bérház földszintjén, a felújítás költségeit a Baptista Integrációs Központ saját forrásokból fedezte. A szociális szakemberek közösségi programokat szerveznek majd a helyszínen, melyeknek része lesz egyebek mellett a művészeti, a terápiás és gyermekekhez szóló foglalkozások megtartása annak érdekében, hogy a ház lakóiból idővel igazi közösséget kovácsoljanak.  

A bérházban egyébként már korábban átadtak egy olyan lakást, amely a BIK úgynevezett külső férőhelye, amely intézményi működési állami támogatást kap. A három zuglói lakás közül a Várna utcában van az egyik, ahol már egy éve él egy pár, akik a szervezet újbudai hajléktalanszállójáról kerültek Zuglóba. Ezt a programot az EMMI 10 millió forinttal, a zuglói önkormányzat pedig az ingatlanok biztosításával támogatta. A hajléktalan léthelyzetben élők számára ez rendkívüli lehetőség azon az úton, amely az utcáról, illetve a szállóról a normális élet keretei közé vezet. Szakemberek felügyelik az életvitelt, a takarékosságot, a munkavégzést, hiszen három év után a bérlőnek – akinek addig csak a rezsit kell fizetnie – ki kell költöznie, hogy más, hasonló sorsú rászorultnak adja át a lehetőséget.   

A közösségi irodát és a külső férőhely program egyik lakását meglátogatta Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere és Bitskey Bence önkormányzati képviselő, akiket Ghyczy Gellért, a BIK intézményvezetője és Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója tájékoztatta a programok részleteiről.  

 

 

Galéria: Közösségi irodát nyitott Zuglóban a BIK

HÍREK / ESEMÉNYEK

Várja a jelentkezéseket a Napraforgók Háza

A Baptista Szeretetszolgálat egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó intézménye a Napraforgók Háza, amely leendő ellátottak és önkéntesek jelentkezését várja Székesfehérváron.

Munkatársakat keresünk a Családok Átmeneti Otthonába

A Baptista Integrációs Központ (BIK), elsősorban teljes állású munkatársakat, szakgondozót és gondozót keres XV. kerületi, kétszer 40 férőhelyes, nyáron megnyílt új családok átmeneti otthonába.

A Napraforgók Háza biztonságáért

Ózongenerátoros fertőtlenítő berendezést kapott a Napraforgók Háza fogyatékosok napközi otthona.

A Szociális Munka Napja

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját, elismerjük és megköszönjük azok odaadó és áldozatos munkáját, akik az egyik legnehezebb hivatás szakemberei az elmúlt évtizedek legnehezebb időszakában.

Munkatársakat keresünk!

Szociális munkatársakat keres a Baptista Integrációs Központ.

Közösségi irodát nyitott Zuglóban a BIK

Közösségi irodát nyitott november 4-én a Baptista Integrációs Központ egy zuglói bérházban. A „Bérház-projekt” célja a közösség erejének növelése, amely a szociális problémák megoldásának is az egyik hatékony eszköze lehet.

Top