Vörös kód a BIK „Túlélőpontjain”

A hideg idő beálltával a Baptista Integrációs Központ is felkészült az érkezők elhelyezésére, hiszen a fővárosi hajléktalanellátók együttműködésében a szállók, mint „Túlélőpontok” szerepeltek. A fagy elől behúzódóknak elkülönített szállást, törölközőt, tisztálkodószereket, meleg teát és szükség esetén élelmet is adtak a szociális munkások. Mindenkit befogadtak éjszakára, de az érkezőknek reggel el kellett hagyniuk a „Túlélőpontot”. 

 

Baptista Integrációs Központ, Hajléktalanok Átmeneti Szállása – Soroksár 1.:

 

A vörös kód bevezetésének idején egyetlen ember jelent meg náluk, egyetlen éjszakára. Hétfőn este 8 körül két soroksári polgárőr szólt, hogy odairányítottak egy hajléktalan férfit, hamarosan várható, hogy megérkezik. Körülbelül 45 perc múlva meg is érkezett. Korábban már lakott náluk, az ügyeletes ismerte. Iratai nem voltak, adatait bemondás alapján rögzítették. Tájékoztatva lett arról, hogy csak reggelig maradhat, és az elkülönítőt nem hagyhatja el, csak akkor, ha dohányozni szeretne. Felkísérték a kijelölt elkülönítőbe, a vendég csak tiszta maszkot és WC papírt kért, mást nem. A szociális munkás reggel háromnegyed 8-kor felébresztette és megkérte, hogy negyed óra múlva távozzon. Az ügyfél így is tett, még 8 óra előtt elhagyta az intézményt.

 

Baptista Integrációs Központ, Kiléptető Szálló:

 

A vörös kód időtartama alatt egy embert szállásoltak el egy éjszakára. Január 17-én 22 óra 25 perckor a Máltai Szeretetszolgálat utcai szolgálata vitt az intézménybe egy idős embert éjszakai elszállásolás céljából. Elmondásuk szerint egy parkban aludt. A portás a társalgóban csinált neki helyet és tájékoztatta, hogy reggel 8-ig maradhat. Reggel azt tapasztalták, hogy a ruhája tele van ruhatetűvel, mindenféle élősködővel és az egész társalgóban elterjedtek a bogarak. Távozása után a teljes társalgót, a portát és a mellékhelyiséget is fertőtleníteni kellett. 

 

Baptista Integrációs Központ, Hajléktalanok Átmeneti Szállása – Újbuda:

 

A vörös kód időtartamára három szoba lett átalakítva az intézményben: egy 3 és egy 2 személyes, valamint egy olyan 3 fős közösségi helység, amit igény szerint tudtak volna bővíteni. Január 15-én ketten, másnap hárman, harmadnapra pedig négyen érkeztek éjszakára. Január 16-án már hatan, másnap pedig megint négyen kértek helyet a szállón. Az ellátottak lázmérés után lettek elhelyezve, kaptak tiszta maszkot, konzervet, teát, igény szerint törölközőt, tusfürdőt.

Az utcai szolgálat munkatársai a vörös kódra való tekintettel hétvégén is az ellátási területen tartózkodtak. A leghidegebb napokban három hajléktalant szállítottak a szállóra, egy férfi ezt nem volt hajlandó megtenni, de mindent nap felkeresték.


Baptista Integrációs Központ, Hajléktalanok Átmeneti Szállása – Csepel:


Hétvégére az ügyeletes kollégáknak összekészítették a szükséges csomagot: kenyeret, zsírt, konzerveket vettek. Az intézkedés részleteiről minden információt megkaptak szóban és írásban is,  kijelölték az érkezők által használható vizesblokkokat. A lehetőséget két férfi és egy nő vette igénybe, közülük egyik férfi már lakott a szállón, a másik két személy ismeretlen volt. A nő mindhárom éjszakát a szállón töltötte, a férfiak csak egy-egy éjszakára érkeztek. Adataikat felvették, kaptak enni és inni, adtak nekik ágyneműt és törölközőt. Az ügyeletes kollégák megtették a szükséges intézkedéseket a vírusfertőzésre vonatkozóan: kikérdezték őket egészségi állapotuk felől és lázat mértek. Figyeltek arra, hogy ne érintkezzenek a szállón lakókkal, és betartsák a higiénés szabályokat.

 

HÍREK / ESEMÉNYEK

Békésen megkezdődhet egy negyven személyes CSÁO építése

Rövidesen egy újabb Családok Átmeneti Otthonával bővülhet a baptista intézmények nagy családja, kezdődhet az építkezés!

Megkapták az első oltást az ellátottak

Január utolsó napjaiban érkeztek a Baptista Integrációs Központ intézményeibe az oltócsoportok és beadták a koronavírus elleni védőoltást.

Vörös kód a BIK „Túlélőpontjain”

A hideg idő beálltával a Baptista Integrációs Központ is felkészült az érkezők elhelyezésére, hiszen a fővárosi hajléktalanellátók együttműködésében a szállók, mint „Túlélőpontok” szerepeltek.

Várja a jelentkezéseket a Napraforgók Háza

A Baptista Szeretetszolgálat egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó intézménye a Napraforgók Háza, amely leendő ellátottak és önkéntesek jelentkezését várja Székesfehérváron.

Munkatársakat keresünk a Családok Átmeneti Otthonába

A Baptista Integrációs Központ (BIK), elsősorban teljes állású munkatársakat, szakgondozót és gondozót keres XV. kerületi, kétszer 40 férőhelyes, nyáron megnyílt új családok átmeneti otthonába.

A Napraforgók Háza biztonságáért

Ózongenerátoros fertőtlenítő berendezést kapott a Napraforgók Háza fogyatékosok napközi otthona.

Top