Adományokat adtak át a gyermekotthonban

A törődés fontos! E gondolat jegyében adtak át adományokat december 20-án délelőtt a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban. Az előzmény? Advent második hétvégéjén „Egy tál törődés” elnevezéssel szervezett jótékonysági főzést a Fehérvári Lecsófőző Vigasság bíráló csapata. Az elkészült nagyszerű vadraguból vásárolhattak a város szívébe látogatók, a szervezők pedig bejelentették, hogy az összegyűjtött pénzzel a Befogadlak Baptista Gyermekotthont és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják.

Ám még ennyivel sem voltak elégedettek. Még egy árverést is szerveztek az „Egy tál törődés” mozgalom közösségi oldalán, ahol megtalálható az összes relikvia, amelyre licitálni lehet egészen december 30-ig. A vármegyeszékhely kiváló sportegyesületei – a Fehérvár FC, a Fehérvár AV19 és az Alba Fehérvár – mezeket és dedikált labdákat ajánlottak fel az akcióhoz.

A Befogadlak Baptista Gyermekotthon fenntartói kötelezettségeit 2021. november 1-jétől a 27 éve Fejérben alapított Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ látja el. Az intézmény azóta is hitelveihez és meggyőződéséhez igazodóan, a krisztusi szeretetparancs, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvények alapján magas szakmai színvonalon végzi tevékenységét. 

Ha kedved van, licitálj Te is!

– Nagyon várjuk már a karácsonyt, hiszen ezeket a napokat idén is sikerül széppé varázsolni rendszeres támogatóink segítségével, akikhez csatlakozott az „Egy tál törődés” mozgalom csapata – mondta a szerény kis ünnepséget követően Köbli Kitti, a Befogadlak Baptista Gyermekotthon intézményvezetője. Beszámolt róla, hogy jelenleg a 48 férőhelyes intézményben 47 gyermek él. Örömmel árulta el, hogy rövidesen, még ebben a hónapban megérkezik a 48. lakó is: reményeik szerint egy szép és egészséges csecsemő alakjában.

 

Galéria: Adományokat adtak át a gyermekotthonban

HÍREK / ESEMÉNYEK

Új helyen a Napraforgók Háza

Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó otthona a Napraforgók Háza.

Díjak kiváló munkát végzett kollégáinknak

A szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított, hogy kiváló tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2024. év elismeréseit április 19-én adták át.

Honvédelmi nap a Befogadlakban

Honvédelmi napot rendeztek március 28-án, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban.

Humánpolitikai adminisztrátort keresünk

A Baptista Integrációs Központ, Budapest, VI. kerületi központi irodájába, napi 8 órás munkaidőben, megbízható, pontos humánpolitikai adminisztrátort keres.

Szociális és terápiás munkatársakat keresünk

A Baptista Integrációs Központ csepeli és a Budafoki úton lévő hajléktalanok átmeneti szállóira munkatársakat keres. Miskolci telephelyünkre terápiás munkatárs jelentkezését várjuk.

Adományokat adtak át a gyermekotthonban

A törődés fontos! E gondolat jegyében adtak át adományokat december 20-án délelőtt a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban.

Top