EFOP-2.2.3-17-2017-00012

EFOP-2.2.3-17-2017-00012

Infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonában

 

A kedvezményezett neve: Országos Szociális Intézményfenntartó Központ 

 

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

A projekt azonosító száma:  EFOP-2.2.3-17-2017-00012

 

A projekt címe: Infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonában

 

 

A szerződött támogatás összege: 94.184.212 Ft. 

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100 % A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt célja, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ, mint pályázó fenntartásában működő „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának saját tulajdonú ingatlanba történő költöztetése. Az új ingatlan (4030 Debrecen, Vécsey utca 2.) átépítése, bővítése, felújítása, korszerűsítése az ellátotti és szakmai igényeknek megfelelően.

A gyermekek, családok igényeihez, szükségleteihez, fejlesztéséhez szükséges tárgyi eszközök beszerzése, az ellátást igénybe vevők életminőségének javítása, az intézmény infrastrukturális és tárgyi feltételeinek javítása, fejlesztése.

Szervezetfejlesztés okán új, kibővített szakmai program készítése, az intézményben szakmai találkozók, workshopok megszervezése.

 

A projekt kezdete: 2018.01.04

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30 

 

A projekt általános bemutatása: A projekt keretében átépítésre, felújításra, korszerűsítésre került a 4030 Debrecen, Vécsey utca 2. szám alatti ingatlan, amely helyet ad az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának.

A „Kamilla” Családok Átmeneti Otthona – a beruházást megelőzően – egy magánszemélytől bérelt ingatlanban működött, mely az idők során nagyon elhasználódott, korszerűtlenné vált, a berendezési tárgyak, eszközök elavultak, elhasználódtak. A projekt keretében ingatlan kiváltás történt. Az intézmény tárgyi- környezeti feltételei a 15/1998. (IV.30.) NM rendelet alapján kerültek kialakításra, valamint a beruházással érintett területen az ellátottak igényeihez alkalmazkodó akadálymentesítés valósult meg. A projekt eredményeként 40 korszerűsített, családok átmeneti ellátását biztosító férőhely áll rendelkezésre.

Az átalakított épület alagsor + földszint + tetőtér kialakítású. Az épület szintjei átalakításra és bővítésre kerültek. Az átalakítás az épület minden szintjét érintette, a bővítés a két földszinti fedett terasz beépítését, illetve a tetőtéri loggiák beépítését jelenti.

Az átalakítás és bővítés után a teljes épület a tervezett funkciót szolgálja. Az épület földszintjén és tetőterében kerültek kialakításra a lakószobák, fürdőszobák, konyha és étkező helyiségek, valamint a közösségi tér. Az épület alagsorában került kialakításra egy akadálymentes szoba és akadálymentes fürdőszoba, valamint konyha és étkező, illetve a kiszolgáló helyiségek.

A projekt keretében a szakmai szempontoknak megfelelő, az ellátottak igényeihez illeszkedő berendezési tárgyak, eszközök, valamint a gyermekek fejlesztését szolgáló eszközök kerültek beszerzésre.

A korszerűsített férőhelyeknek köszönhetően a szolgáltatást igénybe vevők életminősége jelentősen javult. Az új ingatlanba tervezett terek lehetőséget adnak a családoknak a közös tevékenységekhez, lehetőség nyílik közös programokra, főzésekre, de ugyanakkor biztosítja a családok autonómiáját is a szobák kialakítása. A pszichológussal történő beszélgetésekhez külön helyiség került kialakításra, mely a még teljesebb kibontakozáshoz járul hozzá.

A projekt keretében a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonában szervezetfejlesztés valósult meg, melyhez új szakmai program készült, az intézményben megszervezésre kerülő szakmai találkozók, workshopok rendben és eredményesen lezajlottak.

 

Kapcsolatfelvétel: 

Hári Tibor, az ORSZIK ügyvezető igazgatója: hari.tibor@orszik.hu

 

Hírek, projekt aktualitások: 

HÍREK / ESEMÉNYEK

Pályázat pénztáros, pénzügyi ügyintéző munkakörre

A Baptista Integrációs Központ, budapesti telephelyeire, teljes munkaidőre pénztáros, pénzügyi ügyintézőt keres.

Kétéves lesz a Napraforgók Háza

Január elsején lesz két esztendeje, hogy az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában megnyílt Székesfehérváron, a Seregélyesi úton a Napraforgók Háza fogyatékossággal élők napközije.

Negyedszázad szeretet: ünnepelt a Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat 25. jubileumi díjátadó ünnepségén vehették át elismeréseiket azok, akik kiemelkedő munkát végeztek a humanitárius és szociális munka, valamint az oktatás területén.

Csillagmajor: új intézményt adtunk át

2022. november 23-án átadtuk a Csillagmajor Családok Átmeneti Otthonát. A Baptista Szeretetszolgálatnak ez az első intézménye abban a megyében, a Csillagmajor nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthont, és nyújt segítséget.

A Szent István Mézlovagrend adománya

A Befogadlak Baptista Gyermekotthonba 2022. április 12-án ellátogatott a Szent István Mézlovagrend.

Kiváló munkát végzett kollégáinkat díjaztuk

Idén a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjába vártuk mindazokat, akik kiváló munkájukért kiérdemelték a segélyszervezet valamelyik oktatási, vagy szociális díját az elmúlt két esztendőben.

Top