VEKOP-8.1.2-16

                                                                                    

             “Nem állami szervezetek és társadalmi partnerek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása”

 

 

Megvalósító: Budapest Esély Nonprofit Kft., a Baptista Integrációs Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület konzorcium a Projekt megvalósítója.

Támogatási időszak: 2019.02.01 – 2022.07.29,

A projekt teljes költségvetése: 470.000 000 forint
Budapest Esély Nonprofit Kft.– re eső rész  272.610.300 forint
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100%–a.

A projekt:

A Pénzügyminisztérium, mint Támogató, és a Budapest Esély Nonprofit Kft., a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Baptista Integrációs Központ Konzorcium közötti Támogatási Szerződésben meghatározottak szerint a projekt célja az alacsony iskolai végzettségű álláskeresők foglalkoztathatóságának elősegítése és támogatása humán szolgáltatásokkal, valamint az inaktivitásból kikerülni szándékozó álláskeresők megszólítása, toborzása.
A programban résztvevők száma: 6274 fő
A megvalósítás menete:
A projektbe vont résztvevőkkel egyéni fejlesztési terv készül, ami tartalmazza a személyre szabott szolgáltatásokat. A program elősegíti a szolgáltatásokban résztvevők elhelyezését a nyílt munkaerőpiacra.
A szolgáltatásokat tapasztalt szakemberek végzik: pszichológusok, munkaerő–piaci tanácsadók/mentorok, állásfeltárók, trénerek.
14 féle szolgáltatást nyújt a program:

 • egyéni fejlesztési terv készítése,
 • személyre szóló állásfeltárás és elhelyezés,
 • munkaerő–piaci mentori szolgáltatás,
 • pszichológiai tanácsadás,
 • szociális információnyújtás,
 • pályaválasztási tanácsadás,
 • pályamódosítási tanácsadás,
 • egyéni munkatanácsadás,
 • munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás,
 • munkaerő–piaci visszalépést és beilleszkedést segítő reintegráló csoportos foglalkozás,
 • újraorientáló csoportos foglalkozás,
 • munkavállalói kulcsképességeket és kulcskompetenciákat fejlesztő csoportos foglalkozás,
 • pályamódosítási csoportfoglalkozás,
 • személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás.

Programba kerülés:
Budapest Főváros Kormányhivatala kerületi Foglalkoztatási Osztályain a regisztrált álláskeresők irányítólappal kerülnek a programba. A nem regisztrált (inaktív) álláskeresők irányítólap nélkül is tudnak jönni.
Programba vonható, aki:

 • álláskereső,
 • vagy 3 hónapja nyilvántartott álláskereső,
 • vagy 25 év alatti,
 • vagy alacsony iskolai végzettségű,
 • vagy elavult szakképzettségű,
 • vagy 50 év feletti,
 • vagy gyermek gondozását, családtag ápolását követően kíván visszatérni a munkaerőpiacra,
 • vagy inaktív, aki kéri nyilvántartásba vételét.

Várható eredmények:

A programba került álláskeresők tervben rögzített céljainak sikeres megvalósítási aránya: 80 %
A szolgáltatásban részesülők elhelyezkedési aránya az elsődleges munkaerő piacon legalább 20%.
További információ: Budapest Esély Nonprofit Kft. 1084 Őr utca 5–7.
E–mail: vekop812@pestesely.hu

 

Előrehaladási jelentés

A VEKOP–8.1.2.–16–2017–00001 projekt keretében a 2021. december 31–ig elért eredmények:

Megvalósultak a szakmai megvalósításhoz szükséges személyi és tárgyi feltételek. Megrendezésre került a nyitókonferencia, illetve 2 db stakeholder fórum az együttműködő szolgáltató partnerekkel, illetve munkáltatókkal.
Budapesten 6 helyszínén fogadjuk az ügyfeleket. A programban résztvevők száma 3608 fő, sikeresen befejezők 2668 fő, ebből munkaerőpiacon elhelyezkedők 876 fő.
3342 db mentori tanácsadást nyújtottak a programban dolgozó tanácsadó kollegák, emellett 2133 személyre szóló álláskiajánlás történt meg. 1135 esetben pedig mindezeket kiegészítve Pályaorientációs és Pszichológiai szolgáltatásban vettek részt az ide érkezők.
Az egyéni szolgáltatásokon túl csoportos szolgáltatás keretében segítettük ügyfeleinket. A program keretében Munkaerő–piaci reintegráló, Újraorientáló, Kulcsképességeket és kulcskompetenciákat fejlesztő és Pályamódosító tréningeket tartunk. Az együttgondolkodás során a kommunikáció, kooperáció, konfliktuskezelés, döntés és kreativitás képességeivel is foglalkoznak a résztvevők.   Ezeken az alkalmakon több mint 290 ügyfél vett már részt.
A programba kerülő munkáltatókkal folyamatos a munkakapcsolat. Figyelemmel kisérjük és számon tartjuk a munkaerőpiacon megjelenő lehetőségeket, hogy így gyorsabbá váljon a munkaerő–kereslet és – kínálat egymásra találása. Naprakész adatbázist tartunk fent, melynek részleteivel pontos képet kaphatunk a munkakörhöz szükséges elvárásokról, így az ügyfél igényeihez viszonyulva a lehető leggyorsabban és pontosabban lehet a személyre szabott állást megajánlani. A projekt 1643 munkaerőigénnyel kapcsolatban végzett toborzást együttműködő munkáltatók részére, és mindezeket több, mint 8800 esetben ki is ajánlotta ügyfeleink számára.
A Projekt az ügyfél toborzásban együttműködik a BFKH Foglalkoztatási Osztályaival, kerületi Családsegítőkkel és civil szervezetekkel is.
Az ügyfél–elégedettség mérés szerint a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek elégedettek voltak a szolgáltatások színvonalával, a szakemberek szakmai felkészültségével és a támogatással, amit nyújtottunk.

 

További információ: ITT!

 

 

Letölthető fájlok
docx, 163.93 KB VEKOP 812 előrehaladás jelentése Letöltés

HÍREK / ESEMÉNYEK

Honvédelmi nap a Befogadlakban

Honvédelmi napot rendeztek március 28-án, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban.

Humánpolitikai adminisztrátort keresünk

A Baptista Integrációs Központ, Budapest, VI. kerületi központi irodájába, napi 8 órás munkaidőben, megbízható, pontos humánpolitikai adminisztrátort keres.

Szociális és terápiás munkatársakat keresünk

A főváros második legnagyobb hajléktalan embereket és családokat ellátó intézménye, a Baptista Integrációs Központ csepeli és a Budafoki úton lévő hajléktalanok átmeneti szállóira munkatársakat keres. Miskolci telephelyünkre terápiás munkatárs jelentkezését várjuk.

Adományokat adtak át a gyermekotthonban

A törődés fontos! E gondolat jegyében adtak át adományokat december 20-án délelőtt a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban.

Pákozdon ünnepeltek a gyermekotthon lakói

Szeretettel látták vendégül a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthon harminc lakóját. A pákozdi Angyalka mindenkinek névre szóló ajándékot adott.

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

Top